Kdo je výrobce grafických karet?

Obsah

Kdo je výrobce grafických karet?

Kdo je výrobce grafických karet?

Grafických karet je v dnešní době jako máku a podobně jsou na tom i samotní výrobci. Největší podíl na trhu mají aktuálně firmy MSI, ASUS, Sapphire, Gigabyte, existují ale i řada dalších. Valná většina grafických karet však využívá grafických čipů NVIDIA a AMD.

Jak zjistit, jako mám grafickou kartu v počítači?

Jak zjistit, jakou mám grafickou kartu v PC, vás naučíme v následujících čtyřech kapitolách. První dvě kapitoly počítají s tím, že váš počítač funguje bez problémů, třetí kapitola se věnuje zjištění grafické karty i bez funkčního PC.

Jak zjistit grafickou kartu v BIOSu?

Dalším a nejbližším místem, jak zjistit grafickou kartu, je vstup do UEFI prostředí BIOSu. Do něj se dostanete stiskem klávesy DEL (DELETE) či někdy F2 hned po výše zmíněném logu American Megatrends. Moderní UEFI rozhraní mívají dva režimy, Easy a Advanced mode.

Co jsou grafické karty?

Grafické karty tvoří nezbytnou součást počítačů či notebooků, neboť se spolu s monitorem starají o zobrazení obrazu. Grafické karty mohou být integrovány přímo na základní desce nebo existují externí grafické karty, které se dělí na herní a profesionální a dle výrobce čipu na AMD ( ATI) a NVIDIA.

Související příspěvky: