Jak chutnají Králíkovi zelí a kapusty?

Obsah

Jak chutnají Králíkovi zelí a kapusty?

Jak chutnají Králíkovi zelí a kapusty?

především jablka , trochu hrušky , a chutnajíli vašemu králíkovi občas nějaká jahoda či borůvka . Všechny druhy zelí a kapusty , protože jsou nadýmavé .

Proč milují divocí králíci zeleninu a ovoce?

Všichni králíci milují čerstvé zelené krmení , čerstvou zeleninu a trochu ovoce , protože malí fajnšmekři umějí ocenit aromatické šťavnaté dobroty , které navíc odpovídají jejich stravovacím potřebám . Divocí králíci jedí převážně zelené rostliny , čerstvé a suché bobule a pícniny z polí , obilí však pouze zřídka .

Jaká je vláknina pro Králíčka?

Tato vláknina je pro králíčka životně důležitá (mj. napomáhá vylučování chlupů, které do sebe ušák dostane při každodenní hygieně) králík musí seno déle přežvykovat, čímž si obrušuje stoličky. Podstatný je přitom i správný pohyb čelistí, který podněcují právě dlouhá stébla sena. Proto musí mít králík seno celoživotně neomezeně k dispozici.

Co je důležité pro zdraví Králíčka?

Vhodná strava zajišťuje králíčkovi nejen správnou dávku veškerých důležitých živin (vlákniny, vitamínů a minerálů), ale slouží i jako prevence mnoha závažných patologických onemocnění (onemocnění jater, střevní komplikace, ledvinové a močové kameny, přerůstání zubů – jak řezáků, tak stoliček - s následkem abscesů atd).

Související příspěvky: