Co se týče přímých citací?

Obsah

Co se týče přímých citací?

Co se týče přímých citací?

Doslovné citace ale v žádném případě netvoří základ práce nebo její zásadní část, jen doplňují práci a myšlenky autora. Celkově by text přímých citací neměl překročit 10 % závěrečné práce. Přímá citace nesmí být nijak pozměněna. Norma ISO 690 vylučuje jakoukoli vlastní kreativitu autora (co se týče zacházení s citáty).

Kdy se používá citace?

Přímá citace se používá zejména v případech, kdy jde o stěžejní, nosné a zásadní myšlenky nebo definice, které chce autor práce zvýraznit a opřít o určitou autoritu a které jsou důležité pro zbytek práce. Pokud se jedná o přímou citaci, je potřeba uvést zcela přesně i číslo stránky, z níž je citováno.

Co je přímá citace?

Přímá citace. Přímou citací se rozumí doslovné/úplné převzetí původního díla jiného autora. V textu je opatřena uvozovkami a jedná-li se o delší citovaný text (např. odstavec), je zpravidla celý uveden kurzívou.

Co je přímou citací?

Přímou citací se rozumí doslovné/úplné převzetí původního díla jiného autora. V textu je opatřena uvozovkami a jedná-li se o delší citovaný text (např. odstavec), je zpravidla celý uveden kurzívou.

Související příspěvky: