Vyzkoušejte palačinky z pohankové mouky?

Obsah

Vyzkoušejte palačinky z pohankové mouky?

Vyzkoušejte palačinky z pohankové mouky?

Vyzkoušejte doma palačinky z pohankové mouky a ještě navíc naslano! Skvěle se k nim hodí špenát, kozí sýr a navrch volské oko! V misce smíchejte ingredience na slané těsto palačinek. Mouku, vejce, mléko, vodu, olivový olej, sůl a pepř dobře promíchejte a vytvořte hladké těsto.

Jak připravit pohankové palačinky?

Postup 1 Pro začátek si připravte 500ml tekutiny. Pohankové palačinky lze připravit jen s vodou, dobře poslouží i rostlinný nápoj. 2 Zašlehejte jedno vejce, špetku soli a postupně začněte přidávat jemně mletou pohankovou mouku. Můžete ji prosít. 3 Těsto je teď dobré nechat chvíli odstát, nejlépe 30 min, aby mouka nasákla vodu. 4 Pokud je třeba, zřeďte tekutinou do požadované... More ...

Jak připravit palačinku?

Postup 1 Oba druhy mouky a sůl promísíme v jedné míse. V druhé rozmícháme mléko, vejce vodu a 3 lžíce oleje. ... 2 Na řádně rozehřátou suchou pánev na palačinky ( můžeme lehce omastit olejem pomocí mašlovačky ), nebo palačinkovač nalijeme těsto tak, aby nám vznikla krásně kulatá palačinka. ... 3 Když je hotová i z druhé strany, přendáme ji na talíř a celý postup opakujeme, dokud nám nezbude žádné další těsto.

Související příspěvky: