Jaká je doba podání výpovědi pojistné smlouvy?

Obsah

Jaká je doba podání výpovědi pojistné smlouvy?

Jaká je doba podání výpovědi pojistné smlouvy?

Další možnost je podání výpovědi v době do 2 měsíců od uzavření pojistné smlouvy, například pokud jste si nákup vozidla rozmysleli, přičemž od doručení výpovědi pojišťovně začíná běžet ještě osmidenní výpovědní lhůta. Pojištění tedy zaniká až uplynutím této lhůty. Opět se jedná o písemnou formu výpovědi. Pojišťovna vyžaduje vrácení zelené karty.

Jak dokončit pojistnou smlouvu?

Dnem doručení výpovědi počíná běžet osmidenní výpovědní lhůta, jejímž uplynutím smlouva o pojištění zaniká. Ukončit pojistnou smlouvu je také možné v případě, že pojistitel upraví výši pojistného a pojistník s touto úpravou pojistného nesouhlasí.

Jaké jsou standardní podmínky vypovězení pojistné smlouvy?

V takovémto případě platí standardní podmínky vypovězení smlouvy, které ukládá zákon. Vzhledem k časovému předstihu, se kterým pojišťovny zasílají předpis pojistného na další pojistné období, má klient možnost podat klasickou výpověď k výročí pojistné smlouvy (min. však 6 týdnů před výročím) .

Jaké jsou další způsoby zrušení pojištění?

DEPOZIT Další z možností zrušení smlouvy o pojištění je dočasné vyřazení vozidla z registru vozidel u příslušného úřadu. Také v tomto případě musíte pojišťovně doložit kopii velkého technického průkazu se záznamem o dočasném vyřazení vozidla.

Související příspěvky: