Jak zalévat pistácie?

Obsah

Jak zalévat pistácie?

Jak zalévat pistácie?

Jakmile pistácie vyhodí klíčky, můžete je přesadit do propustného substrátu a půdu pravidelně zalévejte. Až rostlinky povyrostou do výšky 12 – 15 centimetrů, přesaďte je do většího květináče, tentokrát s trochu sušším substrátem. Opět pravidelně zalévejte.

Jak na sklizeň pistácií?

Na sklizeň pistácií si budete muset chvíli počkat. První květy a následná úroda se objeví zhruba po 3 – 4 letech. Je však nutné, abyste měli vysazené minimálně jednu samčí a jednu samičí odrůdu. Bez nich se jinak lahodných oříšků nedočkáte. Samičí květy jsou drobné žluté, samčí vytvářejí bohaté hrozny s červenými prašníky.

Můžete pěstovat pistácie na zahradě?

Můžete je zasadit i na své zahradě 1 Zkuste to ze semínek. K pěstování pistácií vám stačí koupit si balíček nepražených a nesolených pistácií. Několik z nich... 2 Pravidelná zálivka. Jakmile pistácie vyhodí klíčky, můžete je přesadit do propustného substrátu a půdu pravidelně... 3 Nenáročná rostlina. Pistácie pravá není až tak náročná rostlinka, stejně jako minikiwi, které si... More ...

Jaké jsou přínosy pistácie?

Pistácie mají celou řadu přínosů pro lidské zdraví. Pomáhají podporovat zdraví srdce, snižovat špatný cholesterol a zvyšují ten dobrý cholesterol. Mají také spoustu protizánětlivých vlastností.

Související příspěvky: