Jaké jsou příznaky nedostatku vápníku?

Obsah

Jaké jsou příznaky nedostatku vápníku?

Jaké jsou příznaky nedostatku vápníku?

Mnohé příznaky, jako jsou lámavé nehty nebo suchá pleť, na sobě poměrně snadno zpozorujete. Pak jsou ale tady takové, které si s nedostatkem vápníku jen těžko spojíte. Odhalte příčinu svých zdravotních problémů. Možná jen konzumujete málo potravin bohatých na vápník. Nedostatek kalcia se většinou projeví na vaší pleti.

Co je vápník a naše tělo?

Vápník a naše tělo: 1 podporuje činnost veškerých svalů a to i srdečního 2 podporuje činnost nervů 3 udržuje zdravé a silné kosti a zuby 4 prevence ale i léčba osteoporózy a úbytku kostní hmoty 5 zmírňuje poruchy trávení 6 snižuje krevní tlak u hypertoniků 7 výzkumy ukázaly, že kalcium snižuje výskyt rakoviny střev. More ...

Můžete pociťovat nedostatek vápníku?

Zahrnuje spoustu neurologických příznaků souvisejících s výrazným nedostatkem vápníku. Můžete pociťovat brnění a znecitlivění kolem úst nebo prstů a nohou, svalové chvění, zhoršení vnímání doteku, ale i poruchy paměti a halucinace. Dodržujte proto doporučenou denní dávku vápníku, která činí pro průměrného člověka jeden gram na den.

Co se týče vápníku v potravině?

Nezáleží jen na obsahu vápníku v dané potravině, ale především na jeho biologické dostupnosti, neboli vstřebatelnosti z dané potraviny. Váš jídelníček by tak neměl být ochuzen o tvrdé sýry, ořechy, mák a hlavně o zeleninu. Důležitý je také současný dostatek hořčíku a vitaminu D, které podporují jeho vstřebávání.

Související příspěvky: