Co se děje v počítači?

Obsah

Co se děje v počítači?

Co se děje v počítači?

Počítač totiž obvykle řeší více úkolů najednou. Kromě "zamrzlého" programu v počítači vždy běží i mnoho jiných programů a některé z nich používají datové soubory na disku otevřené pro zápis. Když počítač vypnete zastavením přívodu proudu, budou všechny tyto datové soubory poškozeny.

Co se stane, když program zacykluje svůj počítač?

Nemyslel-li programátor na to, že prováděný úkol by měl skončit v nějakém časovém limitu, bude se program o jeho splnění pokoušet donekonečna, "zacykluje se" a stane se neovladatelným. Zacyklovaný program nejenže sám nereaguje na žádné vstupy, ale svým Sysifovským úsilím zaměstnává celý počítač.

Co se děje po ukončení počítače?

Tím sice dojde ke ztrátě neuložených dat v násilně ukončených programech, ale v žádných jiných. Po ukončení všech programů se počítač vypne. Někdy počítač nereaguje ani na současný stisk tlačítek Ctrl + Alt + Delete na klávesnici. Nejčastěji je to v případech, kdy je vadná nebo odpojená klávesnice.

Proč nejde počítač vypnout?

[ - ] Proč nejde počítač vypnout? Občas se stane, že se nějaký program v počítači zablokuje, lidově řečeno "zamrzne". Přestane reagovat na vstupy z klávesnice i z myši a nejde ukončit.

Související příspěvky: