Je pravda, že myčka může zanechávat vodu při mytí nádobí?

Obsah

Je pravda, že myčka může zanechávat vodu při mytí nádobí?

Je pravda, že myčka může zanechávat vodu při mytí nádobí?

I když to vypadá, že myčka se vlastně při každém mytí nádobí umývá sama, není to pravda. Voda může zanechávat na částech myčky vodní kámen, stěny, koše a vnitřek myčky může být pokryt mastnotou, ve filtru se zachytávají zbytky jídel. To všechno potřebuje jednou za čas vyčistit.

Jak často čistit myčku?

Jak často, to záleží na doporučení výrobce a na tom, jak často myčku používáte a jak máte tvrdou vodu. Čím tvrdší, tím je potřeba čistit častěji.

Jak běžet myčku naprázdno?

Jednou za čas je dobré myčku nechat běžet naprázdno za použití čisticího prostředku určeného speciálně pro myčky. Ten seženete běžně v drogerii. Z lahvičky odstraníte lepenku a tu pak postavíte do dolního koše. Jak často, to záleží na doporučení výrobce a na tom, jak často myčku používáte a jak máte tvrdou vodu.

Jak se vyskytují poruchy myček?

Poruchy myček, které se vyskytují nejčastěji: 1 nefunkční odtok – vzniká v důsledku ucpaného odtoku zbytky jídla 2 špatný ohřev vody – má za následek poškození topného tělesa 3 vytékající voda – je způsobena poruchou snímače hladiny vody 4 hluk při oplachování – nastává, když se voda dostane do ložiska 5 nedostatečné oplachování – trysky jsou ucpané, nízký tlak vody

Související příspěvky: