Co se týče inhalátorů?

Obsah

Co se týče inhalátorů?

Co se týče inhalátorů?

Inhalátory, které vytvářejí mlžinu s částicemi nad 10 tisícin mm, se nazývají spreje. Inhalátory vytvářející mlžinu s částicemi kolem 5 tisícin mm se nazývají aerosolové přístroje. Inhaluje se ústy. Rozlišujeme dva základní moderní druhy lékových forem – aerosol a prášek.

Co se stane po ukončení inhalace?

Sestra provede slovní edukaci o způsobu použití inhalátoru, zjistí případné alergie na léky, předvede sestavení nástavce, naplnění léku do zamlžovače nebo nebulizátoru, provede s pacientem nácvik inhalační techniky. Poučí pacienta, rodiče také o péči o pomůcky po ukončení inhalace.

Jak se dezinfikuje kapesní Inhalátor?

Dávka se uvolní do rezervoáru a může být vdechována postupně. Plastový kryt a aplikační nástavec se dezinfikuje pod hladinou po určenou dobu, omyje se vodou a nechá uschnout - v případě individuálního použití. V současné době existují další typy kapesních inhalátorů (např.

Jak dodržet správnou inhalační techniku?

U obou skupin, i v případě jednotlivých inhalátorů, je důležité dodržet správný způsob aplikace a vyvarovat se možným chybám plynoucích z nedostatečně zvládnuté inhalační techniky: 1 před aplikací léku je vhodné, umožňuje-li to situace, „rozdýchat se“ – nadechnout se a z plna vydechnout 2 náustek vkládejte do úst mezi zuby a pevně jej sevřete rty More ...

Související příspěvky: