Kde taje sójový vosk?

Obsah

Kde taje sójový vosk?

Kde taje sójový vosk?

Sójový vosk taje při teplotách okolo 50 až 60 stupňů. Pokud tato teplota svíčkám zjevně nevyhovuje, při další výrobě zkuste teplotu asi o 5 stupňů snížit, či naopak zvýšit. Schovat si trochu vosku pro „co kdyby náhodou“ případy.

Jak použít sojový vosk na barvení?

Tento vosk má nízkou teplotu tání, skvěle se s ním pracuje a jeho bílá barva je vhodná na barvení, například s použitím přírodních barviv nebo třpytivých mica prášků. Sójový vosk se taky hodí například při výrobě masážních svíček, recept najdete tady.

Co jsou nejběžnější svíčky ze sójového vosku?

Mrkněte s námi na nejběžnější trable, se kterými se člověk chtě nechtě při tvorbě svíček ze sójového vosku setká. Sepsali jsme k nim taky spoustu vylepšováků a doporučení, které výrobu domácích svíček rozjasní a zjednoduší, aby to vždy dopadlo tak, jak má! S jakými „problémy“ se při výrobě všichni potýkáme? DRSNÝ NEROVNÝ POVRCH SVÍČKY.

Co je včelí vosk?

Včelí vosk je sice úžasným produktem, ale stojí za ním pilné včeličky, což nemusí vyhovovat těm, kteří ve svém životě omezují živočišné produkty všeho druhu. Naštěstí máme mnoho skvělých rostlinných alternativ. Můžete sáhnout například po konopném vosku, který v kosmetice funguje velice podobně jako vosk včelí.

Související příspěvky: