Kde jsou plynové teplovzdušné jednotky využívány?

Obsah

Kde jsou plynové teplovzdušné jednotky využívány?

Kde jsou plynové teplovzdušné jednotky využívány?

Plynové teplovzdušné jednotky jsou využívány téměř výhradně v průmyslových instalacích. Často slouží jako hlavní vytápěcí systém s relativně vysokým instalovaným výkonem. S ohledem na celkovou situaci na trhu energií lze z dlouhodobého hlediska předpokládat nárůst objemu systémů využívajících ke svému pohonu zemní plyn.

Proč jsou plynovody povinné pro bytové prostory?

Toto není povinné pro bytové prostory ve víceúčelových budovách. Plynovody se dimenzují tak, aby byl zajištěn tlak plynu na vstupu do všech spotřebičů, požadovaný pro jejich bezpečný provoz. Zvláštní pozornost patří navrhování plynovodu v nestabilním podloží.

Co se týče plynu v nestabilním podloží?

Zvláštní pozornost patří navrhování plynovodu v nestabilním podloží. Rychlost plynu v potrubí nesmí mít výrazně nepříznivé účinky, např. otěr nebo nadměrný hluk. Plynovod uvnitř budovy musí být přednostně veden přístupnými místy, ve kterých lze provádět snadno a bezpečně jeho údržbu. Plynovod se uvnitř budov přednostně vede větranými prostory.

Kde se instalují regulátory tlaku plynu a plynoměry?

Regulátory tlaku plynu a plynoměry se instalují ve větraných prostorech a chrání proti korozi, chvění, nárazům a výkyvům teplot, které by mohly vést k jejich poškození nebo nesprávné funkci. Regulátory tlaku plynu a plynoměry musí být snadno přístupné.

Související příspěvky: