Co je frekvence mikrovln na vině?

Obsah

Co je frekvence mikrovln na vině?

Co je frekvence mikrovln na vině?

Na vině je vlastně frekvence mikrovln, které se používají k ohřevu. V praxi se prosadila frekvence 2,455 GHz, tedy taková frekvence, která pohybuje molekulami vody 2 455 000 000x za vteřinu. Tato frekvence elektromagnetického záření odpovídá vlnové délce zhruba 12 cm. To ovšem platí pro vzduch.

Co je mikrovlnná trouba?

Mikrovlnná trouba je nepostradatelným pomocníkem při přípravě nejrůznějších pokrmů. Kuchyňský doplněk, díky němuž můžete jídlo ohřívat, rozmrazovat či jakkoliv tepelně zpracovávat ve velice krátkém čase a hlavně pohodlně. Kvůli těmto úkonům nemusíte rozehřívat troubu, nebo zapalovat sporák.

Co jsou mikrovlnné trouby monofunkční?

Funkce 1 Mikrovlnné trouby monofunkční – Výrobky se základním vybavením, jež tvoří funkce, jakými jsou rozmrazování, vaření a... 2 Mikrovlnné trouby bifunkční – Nadstavba mikrovlnek monofunkčních, které jsou vybaveny poměrně oblíbeným grilem. 3 Mikrovlnné trouby multifunkční – Standardní produkt obsahuje vedle grilu ještě funkci horkého vzduchu, v některých... More ...

Co bychom neměli dávat do mikrovlnné trouby?

8 věcí, které bychom nikdy neměli dávat do mikrovlnky! 1 Čerstvé ovoce. Nikdy nedávejte čerstvé ovoce do mikrovlnné trouby. Teplem se zničí veškeré vitaminy, ale například hroznové víno může ve vteřině vybuchnout a rozletět se na všechny strany. 2 Chilli papričky. Chilli papričky, obzvláště ty sušené, mohou způsobit velmi nepříjemný zážitek. ... 3 Vejce. Uvařit vejce natvrdo v mikrovlnce vám bude trvat jen chvilku, ale následek bude nejspíš neodstranitelný.

Související příspěvky: