Může být zkouška těsnosti provedena i u plynovodu?

Obsah

Může být zkouška těsnosti provedena i u plynovodu?

Může být zkouška těsnosti provedena i u plynovodu?

Tlaková zkouška může být provedena i u přípojky napojené na plynovod, pokud uzávěr oddělující přípojku od plynovodu odolá zkušebnímu přetlaku. Zkouška těsnosti je úspěšná v případě, kdy je pokles tlaku menší, než stanoví národní předpis, nebo kdy není při kontrole těsnosti spojů pěnotvorným roztokem zjištěn únik zkušebního média.

Co se týče plynu v nestabilním podloží?

Zvláštní pozornost patří navrhování plynovodu v nestabilním podloží. Rychlost plynu v potrubí nesmí mít výrazně nepříznivé účinky, např. otěr nebo nadměrný hluk. Plynovod uvnitř budovy musí být přednostně veden přístupnými místy, ve kterých lze provádět snadno a bezpečně jeho údržbu. Plynovod se uvnitř budov přednostně vede větranými prostory.

Co se děje při odběru zemního plynu?

Po přijetí žádosti distributor zkontroluje a ověří dodané informace, soustředí se zejména na technickou proveditelnost připojení odběrného místa, na samotné místo připojení, na kapacitu budoucího odběru zemního plynu.

Kdo je odpovědný za plynové zařízení?

Termín „společné plynové zařízení“ není uveden v této přesné podobě v žádném relevantním právním předpisu. Pro vyjasnění odpovědnosti z hlediska jednotlivých částí domovního plynovodu je třeba vyjít z dělicího místa. Dělicím místem mezi plynárenským a plynovým odběrným zařízením je hlavní uzávěr odběrného plynového zařízení (OPZ).

Související příspěvky: