Jak se projevuje nedostatek kyslíku u samců?

Obsah

Jak se projevuje nedostatek kyslíku u samců?

Jak se projevuje nedostatek kyslíku u samců?

Zjistili jsme také, že potkani vystavení dočasně nedostatku kyslíku v době kolem narození pak hůře snášejí nedostatek kyslíku v dospělosti. Zajímavé je, že výrazněji se to projevuje u samic než u samců (přestože obecně jsou samice k nedostatku kyslíku odolnější než samci).

Kdo je kyslík český název?

Kyslík český název Kyslík latinský název Oxygenium anglický název Oxygen chemická značka O protonové číslo 8 23 more rows ...

Jaké jsou základní vlastnosti kyslíku?

Kyslík 1 Chemické vlastnosti kyslíku. Chemický prvek kyslík je za normálních podmínek bezbarvý, dvouatomový plyn. ... 2 Oxidy. Základními sloučeninami kyslíku jsou oxidy. Oxidy nekovů jsou obvykle plynné látky s kyselinotvorným charakterem. 3 Peroxidy, superoxidy a ozonidy. Dalšími sloučeninami kyslíku jsou peroxidy, pro které je charakteristická vzájemná kovalentní vazba dvou kyslíkových atomů, kyslík se proto v peroxidech jeví jako elektrochemicky jednomocný.

Jak se projevuje nedostatek kyslíku v plicích?

U pacientů, kteří trpí dlouhodobým nedostatkem kyslíku v plicích, působí přetrvávající zvýšení odporu plicních cév chronické zvýšení krevního tlaku v plicnici. Zvýšená práce pravé komory srdeční spolu s nedostatkem kyslíku způsobí zbytnění srdečního svalu, a posléze i pravostranné srdeční selhání.

Související příspěvky: