Jak použít stálezelený plot?

Obsah

Jak použít stálezelený plot?

Jak použít stálezelený plot?

Stálezelený plot dělá parádu po celý rok, ale působí poněkud strnule. Je lépe ho kombinovat s kvetoucími druhy nebo oživit plochu před ním postupně nakvétajícími solitéry (např. vilíny, azalky, rododendrony, mahóniemi). Kvetoucí živé ploty se uplatní tam, kde není kladen důraz na neprostupnost, protože jsou nejhezčí v přirozené formě.

Co označujeme za stále zelené živé ploty?

Stálezelené neopadavé živé ploty. Za stále zelené označujeme takové dřeviny, které podržují své listy i v zimě. Často se používá i výraz neopadavé živé ploty. Jsou mezi nimi jak stromy a keře jehličnaté, tak i křoviny listnaté.

Jak zakládáme živý plot?

Zakládáme živý plot: jak o něj pečovat? hortenzie stromečková. Třetí typ je okrasný plot z živých dřevin dotváříme určitý prostor. Může např. doplňovat klasický plot, který pohledově částečně nebo zcela zakryje. Živé ploty dělíme na tvarované (stříhané) a volně rostoucí (přírodní), i když se rozumí, že sestřih potřebují pravidelně oba typy.

Co jsou listnaté stále zelené keře?

Listnaté stále zelené keře jsou vhodné jen na ploty nižší nebo docela nízké. Velkou jejich předností je, že poskytují pěkný pohled po celý rok a že lépe chrání proti větru než dřeviny opadavé. Jsou tmavší, uplatňují se proto i mnohem nápadněji v architektuře zahrady, a to tím spíše, že jsou již svým habitem ...

Související příspěvky: