Jaké jsou preparáty pro primární stavbu kořene?

Obsah

Jaké jsou preparáty pro primární stavbu kořene?

Jaké jsou preparáty pro primární stavbu kořene?

Mikroskopické preparáty pro primární stavbu kořene byly připravovány z dostupného materiálu - naklíčených semen rostlin, kořenů jednoděložných rostlin apod.. V některých případech byla pro zvýraznění struktur použita barviva.

Co je primární stavba kořene?

Primární stavba kořene U kořene rozlišujeme tři základní pletivové celky - pokožku(krycí pletivo), primární kůru(základní pletivo) a střední válec(vodivé pletivo). Tato pletiva vznikají z iniciálních buněk vzrostného vrcholu.

Kdy vyséváme semena kukuřice?

Semena kukuřice vyséváme od půlky dubna do konce května. Můžeme předpěstovat, častější je ale přímý výsev. Osivo kukuřice vyséváme do prohřáté půdy a do sponu 60 – 70 x 20 – 30 cm podle kvality půdy, ranosti a vzrůstu rostlin do hloubky 3 – 5 cm.

Jaká je vrstva primární kůry kořene?

Vnitřní vrstva primární kůry kořenů se označuje endodermis. Bývá jednovrstevná a na radiálních stěnách (svislých i vodorovných) se v podobě úzkých rámečků vytváří Casparyho proužky. Obrázek:Schéma Casparyho proužků (označeny šipkami) na radiálních stěnách buněk endodermis kořene. V nich se ukládá suberin a lignin.

Související příspěvky: