Co je v nepořádku jazyka?

Obsah

Co je v nepořádku jazyka?

Co je v nepořádku jazyka?

Jednotlivé oblasti jazyka odrážejí stav jiných částí těla a napoví, co je v nepořádku. Možná jste to ani netušili, ale na jazyku (latinsky lingua) se promítají všechny orgány. Tak například špička jazyka odpovídá srdci, část mezi špičkou a středem plícím, střed jazyka žaludku a slezině, jeho strany játrům a žlučníku a kořen ledvinám.

Jaký je jazyk zdravého člověka?

Jazyk zdravého člověka by měl mít bílý, lehce vlhký a tenký, pevně spojený s povrchem jazyka, který nelze seškrábnout nebo setřít - pamatujte proto, že jazyk bez povlaku také značí, že máte nějaké problémy. Nejtenčí by měl být přirozený povlak na bočních okrajích a špičce, mírně tlustší ve středu a ještě silnější na kořeni. Pozor na odchylky!

Jaký je jazykový systém?

Jazyk je systém sloužící jako základní prostředek lidské komunikace. Kromě funkce dorozumívací může plnit další funkce, např. apelovou (může sloužit k předávání příkazů), referenční (odkazuje se na časové nebo prostorové vztahy), kontaktovou, expresivní (emotivní), estetickou (poetickou) a metajazykovou.. Odhadovaný počet jazyků na světě kolísá mezi ...

Jaké jsou rozdíly mezi slovesy?

Srov. rozdíly mezi slovesy: uvědomit –⁠ uvědomit si, vzdát –⁠ vzdát se, učit –⁠ učit se, zařadit –⁠ zařadit se, odpoutat –⁠ odpoutat se, přihlásit –⁠ přihlásit se, angažovat –⁠ angažovat se (totéž platí pro dvojice slovesných podstatných jmen z těchto sloves utvořených).

Související příspěvky: