Jak odhlásit nebo přepnout uživatele?

Obsah

Jak odhlásit nebo přepnout uživatele?

Jak odhlásit nebo přepnout uživatele?

Když se chcete Odhlásit nebo Přepnout uživatele, klikněte na nabídku systému na pravé straně horní lišty, klikněte na své jméno a pak zvolte příslušnou položku. Položky Odhlásit se a Přepnout uživatele se v nabídce objeví jen v případě, že máte v systému více než jeden uživatelský účet.

Co je rovnoměrné odpisování?

Metoda rovnoměrného daňového odpisování. Pro tuto metodu odpisování platí, že roční odpisy jsou při rovnoměrném odpisování kromě prvního roku shodné po celou dobu odpisování. Výpočet se řídí podle následujících vzorců. Pro první rok: odpis = vstupní cena x odpisová sazba v 1. roce / 100.

Co je odpis?

Odpis představuje peněžní vyjádření opotřebení dlouhodobého majetku za určité časové období. Oprávky jsou souhrnem odpisů za celou dobu používání dlouhodobého majetku. Vstupní cena je částka, ze které budeme odpisovat. Touto cenou je ve většině případů pořizovací cena. Pokud patříte mezi plátce DPH, pak je ...

Jak se řídí odpisová sazba?

Výpočet se řídí podle následujících vzorců. Pro první rok: odpis = vstupní cena x odpisová sazba v 1. roce / 100. Pro další roky: odpis = vstupní cena x roční odpisová sazba / 100. V § 31 ZDP je tabulkový přehled, kde jsou jednotlivým odpisovým skupinám přiřazeny maximální roční odpisové sazby.

Související příspěvky: