Proč se sprinklerová hlavice otevře?

Obsah

Proč se sprinklerová hlavice otevře?

Proč se sprinklerová hlavice otevře?

• Sprinklerová hlavice se při dosažení otevírací teploty tepelné pojistky samočinně otevře, což vede k poklesu tlaku v rozvodném potrubí, následnému otevření řídícího ventilu ventilové stanice a spuštění sprinklarového hasicího zařízení.

Co jsou sprinklerové hlavice?

• Sprinklerové hlavice • Sprinklerová hlavice – samočinný ventil, sloužící pro přívod hasící vody do chráněného prostoru. Otevření hlavice je impulsem pro spuštění systému. Hlavice se umisťují pod stropem nebo pod střechou chráněného prostoru, kde dochází k akumulaci tepla vyvinutého požárem.

Jak vzniklo sprinklerové zařízení?

• Sprinklerové hasicí stabilní zařízení •Historie: První sprinklerové zařízení bylo instalováno v Americe a Anglii již koncem 70.let 19. století – zásoba vody byla umístěna v nádržích na střeše nebo v prstenci na továrním komíně. Gravitační tok vody odpovídal výškovému umístění nádrže a na tehdejší dobu dostačoval potřebám a funkci.

Co je sprinklerová stabilní hasicí zařízení?

Sprinklerová stabilní hasicí zařízení (sprinklerová zařízení) patří do skupiny aktivních prostředků požární ochrany s nejvyšším přínosem pro ochranu osob a majetku. Z názvu je patrné, že jde o hasicí zařízení pevně zabudovaná ve stavbě.

Související příspěvky: