Co se děje s bílým fosforem?

Obsah

Co se děje s bílým fosforem?

Co se děje s bílým fosforem?

Bílý fosfor reaguje s kyslíkem vzniklým rozkladem peroxidu vodíku za vzniku oxidu fosforečného ( plynného ), který v baňce svítí jako měsíc. Na azbestovou síťku polož kousek bílého a červeného fosforu.

Jaký je kyslík v přírodě?

Výskyt kyslíku v přírodě V přírodě se kyslík nalézá ve vzduchu a v obrovské řadě sloučenin, z nichž nejdůležitější je voda. Mineralogicky popsány byly téměř 4000 nerostů s obsahem kyslíku. V zemské kůře je kyslík zastoupen podílem více než 47 %.

Jaké jsou základní vlastnosti kyslíku?

Kyslík 1 Chemické vlastnosti kyslíku. Chemický prvek kyslík je za normálních podmínek bezbarvý, dvouatomový plyn. ... 2 Oxidy. Základními sloučeninami kyslíku jsou oxidy. Oxidy nekovů jsou obvykle plynné látky s kyselinotvorným charakterem. 3 Peroxidy, superoxidy a ozonidy. Dalšími sloučeninami kyslíku jsou peroxidy, pro které je charakteristická vzájemná kovalentní vazba dvou kyslíkových atomů, kyslík se proto v peroxidech jeví jako elektrochemicky jednomocný.

Co jsou chemické vlastnosti kyslíku?

Chemické vlastnosti kyslíku Chemický prvek kyslík je za normálních podmínek bezbarvý, dvouatomový plyn. Kyslík je velmi reaktivní prvek a přímo se slučuje téměř se všemi prvky, pouze s halogeny reaguje neochotně. Slučovací reakce kyslíku jsou zpravidla silně exotermní.

Související příspěvky: