Kdy je nárok na placené volno v práci?

Obsah

Kdy je nárok na placené volno v práci?

Kdy je nárok na placené volno v práci?

Přehledně: Kdy je a není nárok na placené volno v práci 1 Svatba: dva dny volna, z toho jeden placený. Nevěsta i ženich mají nárok na dva dny pracovního volna, z toho jeden den... 2 Narození dítěte: volno na nezbytně nutnou dobu. Osobní překážka v práci při narození potomka se týká otců. Zaměstnavatel... 3 Stěhování: až dva dny volna s náhradou i bez náhrady mzdy. Jakmile se... More ...

Jak vybrat starou dovolenou?

Výběr staré dovolené. Starou dovolenou si můžete vybrat během následujícího kalendářního roku. Do poloviny roku je to právo zaměstnavatele, který vám může určit termín výběru této staré dovolené. V tom případě vám zvolený termín musí oznámit alespoň čtrnáct dní předem a písemně.

Kdy můžete čerpat starou dovolenou?

Čerpání staré dovolené vám smí zaměstnavatel určit do 30. června následujícího roku. Poté si můžete rozmístit dovolenou dle vlastního uvážení. Samozřejmě stále platí stejná pravidla jako u aktuálního čerpání. Musíte o ni požádat řádně a včas (alespoň 14 dní dopředu.)

Jaký je rozvrh čerpání dovolené?

Čerpání dovolené. Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, když sestaví rozvrh čerpání dovolené. Ten je písemný a často projednán s odbory nebo se sestavuje na základě dohody se zaměstnancem. Zaměstnanec by měl mít umožněno čerpat dovolenou vcelku (jedna její část by měla trvat alespoň dva týdny) v kalendářním roce, ve kterém vznikla.

Související příspěvky: