Co je soustruh a mokré dřevo?

Obsah

Co je soustruh a mokré dřevo?

Co je soustruh a mokré dřevo?

Soustruh a čerstvé (mokré) dřevo. 1 Vysychání dřeva. Tak nejdřív trochu teorie. Na obrázku je nakreslený špalek se třemi osami, ve kterých se při vysychání... 2 Deformace. Pokud tedy soustružíme z mokrého dřeva, musíme vždycky počítat s tím, že výrobek bude po usušení jiný -... 3 Praskání. Zatímco deformace výrobku často nevadí, praskání je vždycky chyba. Jak už bylo řečeno,... More ...

Jaké jsou doporučení na sušení dřeva?

Z pohledu přípravy dřeva na topení mohou být vyslovena tato doporučení: Sušit dřevo minimálně jeden rok, lépe však dva (druhý bod SMOKEMANova desatera správného topiče [12]). Z pohledu zvýšení výhřevnosti není mnohaleté (více než 3 roky) sušení dřeva výrazně přínosné.

Jaká byla doba sušení dřeva?

Zkouška doby sušení dřeva byla prováděna v období od března 2013 do února 2014 pro deset různých druhů dřeva (viz Tab. č. 2), jak ve formě celých špalků (reprezentativní průměr špalku cca 14 cm a délka 30 cm), tak také čtvrtin špalku (délka 30 cm).

Jak dlouho je dřevo připraveno na topení?

V reálných podmínkách je dřevo naskládáno více na sobě, čímž bude méně provzdušněné. Z pohledu přípravy dřeva na topení mohou být vyslovena tato doporučení: Sušit dřevo minimálně jeden rok, lépe však dva (druhý bod SMOKEMANova desatera správného topiče [12]).

Související příspěvky: