Jak se zbavit přezralého avokáda?

Obsah

Jak se zbavit přezralého avokáda?

Jak se zbavit přezralého avokáda?

Pokud koupíte nedozrálé, tvrdé avokádo, nechte ho při pokojové teplotě pár dní dojít. Dobré není ani přezrálé avokádo. To poznáte snadno. Jednak je dost měkké, stopka jde snadno odstranit a je pod ní tmavě hnědý důlek (u správně zralého avokáda by měl být světlý.

Proč je avokádo nedoceněné?

Přes to všechno je avokádo u nás stále ještě nedoceněné. Někdo mu nepřišel na chuť, někdo neví, co by z něj udělal dobrého. Možná by vás ani nenapadlo, kolik dobrot se dá z avokáda připravit. Jestli vám nechutná syrové, možná mu přijdete na chuť v nějakém sladkém moučníku. Zkuste a uvidíte. Možná objevíte dosud nepoznané.

Jak se zbavit avokádu?

Abyste avokádu přišli na chuť, musíte vybrat zralé plody. Ty jsou na pohmat lehce měkké. Pokud koupíte nedozrálé, tvrdé avokádo, nechte ho při pokojové teplotě pár dní dojít. Dobré není ani přezrálé avokádo. To poznáte snadno.

Jak začít pěstování avokáda?

Pěstování avokáda 1 Vyjměte pecku z avokáda a omyjte ji 2 Semínko otočte špičkou nahoru a malým znamínkem dolů 3 po obvodu (zhruba v polovině) semínka zapíchejte 3 – 4 párátka 4 položte semínko (špičkou nahoru) do horní části sklenice nebo kelímku tak, aby párátka přesahovala její strany 5 sklenici až po párátka naplňte vodou a její hladinu udžujte 6 klíčení trvá 2 – 8 týdnů More ...

Související příspěvky: