Co je nejvhodnější stanovit za společný plynovod?

Obsah

Co je nejvhodnější stanovit za společný plynovod?

Co je nejvhodnější stanovit za společný plynovod?

U domovních plynovodů je tak nejvhodnější stanovit ze stavebních a technických důvodů za společný plynovod všechny jeho části vedené ve společných prostorech, a to až k výstupu z obvodové stěny prostorově ohraničující byt.

Které plynové zařízení lze považovat za společné?

Společná plynová zařízení Které plynové zařízení v předmětném domě (od kterého místa, do kterého místa) lze z hlediska platné zákonné úpravy, technických norem a předpisů, považovat za společné plynové zařízení a které již ne? Věcně termíny související s touto problematikou jsou zavedeny v následujících právních předpisech.

Co jsou společné rozvody plynu a uzávěru pro byt?

c) rozvody plynu až k uzávěru pro byt. (1) Společné jsou alespoň ty části nemovité věci, které podle své povahy mají sloužit vlastníkům jednotek společně.

Kdo je odpovědný za plynové zařízení?

Termín „společné plynové zařízení“ není uveden v této přesné podobě v žádném relevantním právním předpisu. Pro vyjasnění odpovědnosti z hlediska jednotlivých částí domovního plynovodu je třeba vyjít z dělicího místa. Dělicím místem mezi plynárenským a plynovým odběrným zařízením je hlavní uzávěr odběrného plynového zařízení (OPZ).

Související příspěvky: