Jak ukončit pracovní poměr na dobu určitou?

Obsah

Jak ukončit pracovní poměr na dobu určitou?

Jak ukončit pracovní poměr na dobu určitou?

Ukončení pracovního poměru na dobu určitou. Pracovní poměr na dobu určitou lze v případě potřeby v průběhu sjednané doby ukončit jakýmkoli způsobem, který připouští zákoník práce (tj. dohodou o rozvázání pracovního poměru, výpovědí, okamžitým zrušením, nebo zrušením ve zkušební době).

Jaká je nájemní smlouva na dobu určitou?

Nájemní smlouva na dobu určitou zavazuje pronajímatele, aby zajistil, že nájemce může nerušeně užívat byt po stanovenou dobu. Byt musí nájemce používat k bydlení, jinak by už nešlo o nájem bytu, ale o jiný nájemní vztah. Nájemce tedy vždycky musí být fyzická osoba. Pronajímatel naopak může být i osobou právnickou.

Kde je omezení opakování smluv na dobu určitou?

Vedle těchto pravidel se omezení opakování smluv na dobu určitou nevztahuje na agenturní zaměstnávání. Tedy takové, kdy jste zaměstnancem agentury práce, která Vás na základě dohody o dočasném přidělení umístí k určitému uživateli jejich služeb na konkrétní pozici.

Jaká je doba trvání pracovního poměru na dobu určitou?

Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami tak nesmí přesáhnout tři roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát, přičemž za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje i jeho prodloužení.

Související příspěvky: