Kde seženete bylinky?

Obsah

Kde seženete bylinky?

Kde seženete bylinky?

Omezenou nabídku pak najdete v hobby marketech, prodejnách pro zahrádkáře a v některých květinářstvích. Při výběru si bylinky vždy pořádně prohlédněte, ať si domů přinesete jen silné a zdravé rostlinky. Ty by neměly mít svěšené lístky, měly by mít svěží barvu a dobře vyvinuté kořeny.

Jaké bylinky by v zahradě neměly chybět?

Jaké bylinky by v zahradě neměly chybět? 1 Bazalka. Bazalka je malým zázrakem v kuchyni, na záhonech, ve sklenících i mobilních nádobách. Přisuzuje se jí... 2 Majoránka. Majoránka má ráda slunné stanoviště, teplo a propustnou půdu. Též majoránku sklízíme několikrát do roka,... 3 Máta. Máta je rod aromatických bylin z čeledi hluchavkovité typických pro mokrá či vlhká... More ...

Které bylinky můžete použít do truhlíku?

Petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, kopr, tymián, máta, levandule… Není nad to mít čerstvé bylinky stále po ruce. A to i pokud žijete v bytovce nebo panelákovém bytě. Příliš místa vám nezaberou. Do truhlíku na balkon totiž spolu můžete umístit hned několik druhů. Stačí jen vědět, kterým to vedle sebe svědčí a které se navzájem nesnesou.

Jaké bylinky zalévejte na balkoně?

Na rozpáleném balkoně totiž substrát rychle vysychá. Bylinky proto zalévejte nejlépe dvakrát denně, a to brzo ráno a pozdě večer, nejlépe odstátou vodou. Vždy ale respektujte potřeby konkrétního druhu. Některé bylinky, především ty s dřevnatým stonkem, jako jsou tymián, rozmarýn, šalvěj, levandule, pravidelně zastřihujte pro větší košatost.

Související příspěvky: