Čím jsou vlašské ořechy vyjímečné?

Obsah

Čím jsou vlašské ořechy vyjímečné?

Čím jsou vlašské ořechy vyjímečné?

Čím jsou vlastně vlašské ořechy tak vyjímečné? 1 Z minerálních látek jsou bohaté na hořčík, fosfor a draslík 2 Obsahují také vitamíny B1 a B2, kyselinu listovou, vitamín E, betakaroten (provitamín A) a menší podíl vitamínu C 3 Kromě vitamínů a minerálních látek ještě ve “vlašácích” najdeme další látky prospěšné pro naše zdraví - polyfenoly -... More ...

Co je červivý vlašský ořech?

Červivý vlašský ořech jsem ještě neviděl, ani v literatuře jsem o něm nenašel zmínku. Domnívám se, že půjde spíše o bakteriózu, která zaviní, že jádro scvrkne a zčerná. Ořešáky proti bakterióze ošetřujeme měďnatými přípravky, 14 dnů po odkvětu. Pokud prší, ošetření se opakuje ještě jednou či dvakrát, v intervalu 14 dnů.

Proč černaní vlašských ořechů?

Existují 3 důvody černaní vlašských ořechů. Za prvé, může jít o výše zmíněnou bakteriózu, kdy jádro scvrkne a zčerná. V tomto případě se hnědé skvrny objevují také na listech a na rubině (zelené slupce). Hnědá slupka, která se oddělí od ořechu, to je houbová skvrnitost.

Proč je dobré konzumovat vlašské ořechy?

Vlašské ořechy jsou skvělým zdrojem vysoké koncentrace tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu. Jejich pravidelná konzumace v menší porci vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, snížení rizika infarktu, zvýšení potence a k zlepšení nálady.

Související příspěvky: