Jak se používají čerpadla?

Obsah

Jak se používají čerpadla?

Jak se používají čerpadla?

V zásadě se běžně používají dva druhy čerpadel, ponorná a povrchová. Povrchová se hodí jen do klasických studní a zpravidla (kromě typů s ejektorem) mohou čerpat vodu z hloubky maximálně 8 metrů. Pro větší hloubky nebo pro vrtané studny se hodí více ponorná čerpadla.

Co jsou odstředivé a objemové čerpadla?

Kromě odstředivých a objemových čerpadel existují i další speciální druhy čerpadel, například proudová čerpadla nebo trkače, jejich využívání však není tak časté. Povrchová čerpadla na vodu. Ponorná čerpadla na vodu. Kalová čerpadla. Domácí vodárny.

Jak použít čerpadla do vrtu?

Pro tyto instalace tak je často vhodnější použít čerpadla určená přímo pro studny nebo nádrže. Ponorná čerpadla do vrtu jsou určena pro čerpání čisté vody, proto je důležité, aby ve vrtu nebylo nadměrné množství písku, jemného písčitého materiálu a jiných abrazivních látek.

Jak vybírat čerpadlo do studny?

Jak vybírat čerpadlo do studny Mít vlastní studnu je velkou výhodou, v některých lokalitách dokonce nutností. Pokud je voda kvalitní a studna nevysychá, znamená to nezávislost na dodávkách od vodáren a zároveň i úsporu peněz. Jestliže však nechceme nosit vodu ve vědrech jako naši předkové, je nutné použít k její dopravě ze studny čerpadlo

Související příspěvky: