Jaké rostliny jsou nebezpečné pro kočky?

Obsah

Jaké rostliny jsou nebezpečné pro kočky?

Jaké rostliny jsou nebezpečné pro kočky?

Zvláště nebezpečné jsou pro kočky rostliny z čeledi áronovité, pěstované jako pokojové, neboť pocházejí z tropů. Jedná se o difenbachii, filodendron, monsteru, kalu, aglaeonemu a anturium, které obsahují ve svých pletivech šťavelany (drobné jehličky krystalů) poškozující sliznice a způsobující otoky.

Co jsou rostlinné jedy?

Fytotoxiny, neboli rostlinné jedy jsou produkty sekundárního metabolismu, sloužící zejména k ochraně rostliny. Fytotoxiny jsou v rostlinách zastoupeny v různém množství, v závislosti na vnějších podmínkách, ve kterých rostlina roste. U dvou stejných rostlin pěstovaných různým způsobem a na různém místě se množství jedů může značně lišit.

Které rostliny mají Kočky chované venku?

Ve výživě kočky hrají rostliny nezastupitelnou roli. Kočce okusování a požírání trávy pomáhá ke zvracení nestrávených chlupů ze žaludku. Kočky chované venku nemají problémy se k trávě dostat a samy se jedovatým rostlinám vyhýbají. Horší je to s kočkami chovanými v bytech.

Které rostliny připadají koťatům?

Koťatům připadají pokojové rostliny zvláště přitažlivé, neboť se jim jeví jako vynikající hračka. A to může být problém, pokud doma pěstujeme nebezpečné rostliny nebo si přineseme kytici živých květů. Je proto třeba si uvědomit, jestli váš byt je v tomto ohledu pro kočku bezpečný.

Související příspěvky: