Kdo je nejdelší hmyz na světě?

Obsah

Kdo je nejdelší hmyz na světě?

Kdo je nejdelší hmyz na světě?

Za bezkonkurenčně nejdelší známý hmyz na světě jsou považovány strašilky rodu Phobaeticus. Nejdelším zdokumentovaným exemplářem je takzvaný druh Phobaeticus chani, který byl popsán v roce 2008 a s nataženýma nohama měří dechberoucích 56,7 centimetrů, přičemž samotné tělo od hlavy k zadečku dosahuje délky 35,7 centimetrů.

Jaké jsou největší druhy hmyzu?

Největší druhy hmyzu se tak ve výsledku mohou určovat na základě jejich hmotnosti, délky, rozpětí křídel nebo kombinací těchto a dalších vlastností. V následujícím výběru se tedy podíváme na deset takových druhů, které svými rozměry dokáží stejně tak znechutit, jako šokovat.

Kdo je nejtěžším hmyzem na světě?

Domovem největšího, respektive nejtěžšího hmyzu na světě se koncem roku 2011 stal Nový Zéland, když na jeho území po dvoudenním pátrání objevil tehdy třiapadesátiletý výzkumník a fotograf Mark Moffett z amerického Colorada druh obří bezkřídlé kobylky weta ( Deinacrida heteracantha ), která vážila neuvěřitelných 71 gramů, ...

Může hmyz dorůstat obří rozměry?

I hmyz může dorůstat obřích rozměrů a následujících deset druhů je toho jenom příkladem. Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek. Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu. V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora. V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.

Související příspěvky: