Jaké jsou nejčastěji používané testy IQ?

Obsah

Jaké jsou nejčastěji používané testy IQ?

Jaké jsou nejčastěji používané testy IQ?

Mezi nejčastěji používané patří: Test progresivních matic (J.C. Raven), CF 1, CF 2, CF 3 (Cattell), Domino test, Kohsovy kostky, test intelektového potenciálu (Říčan), test UNESCO atd. Za všechny zde uvedeme dva obecně uznávané, dodnes používané testy, na kterých lze názorně demonstrovat různé principy měření IQ.

Jaké je průměrné IQ člověka?

Průměrné IQ člověka. Průměrné IQ člověka se pohybuje kolem 100, respektive za průměrné IQ považujeme rozmezí od 90 do 110. Vyšší inteligenční koeficient označujeme jako nadprůměrnost, nižší jako podprůměrnost. Člověk s průměrným IQ dokáže složit maturitní zkoušky a v práci má zpravidla střední postavení.

Co je IQ člověka?

Průměrné IQ člověka 1 Co je IQ. IQ neboli inteligenční kvocient je veličinou výstupu standardizovaných IQ testů. Slouží k popisu inteligence... 2 Průměrné IQ člověka. Průměrné IQ člověka se pohybuje kolem 100, respektive za průměrné IQ považujeme rozmezí od 90 do... 3 Jak se měří IQ. IQ se měří testy inteligence. Takové testy musí být standardizované, což znamená, že mají... More ...

Jak se měří inteligence u dětí?

Neměří se IQ jen u dětí, ale i u dospělých. Testy lze rozdělit na komplexní (testují různé schopnosti) a částečné. Mezi komplexní testy inteligence patří: Test Army alfa a Army beta, Wechslerovy testy, test struktury inteligence (R. Amthauer), analytický test, Snijdersův-Oomenův test atd.

Související příspěvky: