Jak se montuje vodoměr?

Obsah

Jak se montuje vodoměr?

Jak se montuje vodoměr?

„Měřidla se do instalací montují v závislosti na parametrech objektu a jeho rozvodů. Výběr a montáž vodoměru bez předchozí konzultace s odborníkem často vede ke zjištění, že vybraný vodoměr nelze vůbec namontovat, což je paradoxně lepší případ.

Jak zjistit stav vodoměru?

Jak zjistit stav vodoměru? Stav vodoměru určují černé číslice na ciferníku. Odečty provádí odečítač MěVaK dle harmonogramu odečtů. Nahlásit stav vodoměru můžete i samostatně telefonicky na čísle 499 628 654, 737 208 209, e-mailem na [email protected], případně prostřednictvím virtuální kanceláře.

Kde umístit vodoměr?

Vodoměr umísťujte v nízkoležícím bodě potrubí. Šipka vyznačená na tělese vodoměru musí vždy směřovat ve směru proudění vody. Po instalaci vodoměru vždy otvírejte ventily před a za vodoměrem velmi pomalu, dokud není z vodoměru odveden veškerý vzduch. Vodoměr chraňte před mrazem.

Jak nahlásit stav vodoměru?

Nahlásit stav vodoměru můžete i samostatně telefonicky na čísle 499 628 654, 737 208 209, e-mailem na [email protected], případně prostřednictvím virtuální kanceláře. Vždy je nutno nahlásit celý stav počítadla vodoměru bez červených číslic. Uzavřete všechny spotřebiče vody a podívejte se na vodoměr.

Související příspěvky: