Jak upravit záznam použitých zdrojů v odborném textu?

Obsah

Jak upravit záznam použitých zdrojů v odborném textu?

Jak upravit záznam použitých zdrojů v odborném textu?

Formální úprava záznamů použitých zdrojů v odborném textu se většinou týká dvou oblastí – jednak označování použitých zdrojů ve vlastním textu, kde u citací a parafrází musí vždy být jednoznačně dohledatelné, odkud jste danou informaci převzali, jednak seznamu všech použitých zdrojů na konci textu.

Jak správně citovat v textu?

1 Jak správně citovat v textu 1 Přímá citace. Pokud přebíráte z jiného zdroje doslovnou citaci, musíte použít uvozovky. Za větou pak uvedete zdroj ve vybraném formátu. 2 Parafráze. Pokud přebíráte z jiného zdroje pouze informaci, kterou přepíšete vlastními slovy, pak se jedná o parafrázi a uvozovky se nepoužívají. 3 Celé dílo. Pokud v textu odkazujete na celé dílo, nikoli jeho konkrétní část, pak uvádíte za jméno autora do závorky pouze rok vydání.

Jaký je typ bibliografické citace v textu?

Harvardský systém Typ Odkaz na bibliografickou citaci v textu Bibliografická citace dvě díla různých autorů … informace o struktuře kamene. (Dawking ... DAWKINGS, Richard, 1996. Climbing Mount ... editor jako autor … jak se píše v úvodu sborníku. (Trojáne ... TROJÁNEK, A., J. NOVOTNÝ a D. HRUBÝ, ed. ... korporace jako autor „… je poskytován v základní verzi zcela ... WESTCOM, ©2008-2011. O nás. Webnode.cz [ ... příspěvek … politicky zaměřené stránky jsou blokov ... KAN, Michael, 2011. China blocks LinkedI ... 7 more rows ...

Související příspěvky: