Jaké jsou výhody podnikání v autodopravě?

Obsah

Jaké jsou výhody podnikání v autodopravě?

Jaké jsou výhody podnikání v autodopravě?

Výběr je zcela a jen na vás, ovšem o něco výhodnější formou podnikání v autodopravě je založení si právě obchodní firmy společnosti. Pro tuto oblast činnosti se nejvíce využívá forma založení společnosti s ručením omezeným.

Zda máte zájem o podnikání v autodopravě?

Pokud máte zájem o podnikání v tomto oboru, jistě se budete zamýšlet nad tím, zda pro vás bude výhodnější podnikat v autodopravě jako OSVČ či si raději v tomto oboru založíte obchodní společnost. Výběr je zcela a jen na vás, ovšem o něco výhodnější formou podnikání v autodopravě je založení si právě obchodní firmy společnosti.

Jaké jsou povolení pro provozování nákladní autodopravy?

Každý místně příslušný živnostenský úřad vám tuto listinu bez otálení na vaši žádost vydá. Kromě jiného, pokud budete žádat o provozování vyloženě jen nákladní autodopravy do 3,5 tuny, nebude po vás živnostenský úřad vyžadovat žádná jiná zvláštní povolení ani doklady.

Jaké jsou obchodní společnosti v autodopravě?

Další možnou formou podnikání v autodopravě je například obchodní společnost. Mezi obchodní společnosti řadíme: akciovou společnost (a. s.), společnost s ručením omezeným (s. r. o. nebo spol. s r. o.), veřejnou obchodní společnost (v. o. s.), komanditní společnost (k. s.).

Související příspěvky: