Jaké jsou typy zaokrouhlování?

Obsah

Jaké jsou typy zaokrouhlování?

Jaké jsou typy zaokrouhlování?

Používají se tyto typy zaokrouhlování: 1 zaokrouhlení dolů (angl. floor) – výsledkem je nejbližší celé číslo, které je menší nebo rovno zaokrouhlovanému číslu. 2 zaokrouhlení nahoru (angl. ceil) – výsledkem je nejbližší celé číslo, které je větší nebo rovno zaokrouhlovanému číslu. 3 aritmetické zaokrouhlení (angl. round) – výsledkem je celé číslo, které je na číselné ose... More ...

Jak zaokrouhnout číslo číslic?

Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhlí číslo na zadaný počet číslic. Pokud například buňka A1 obsahuje číslo 23,7825 a chcete toto číslo zaokrouhlit na dvě desetinná místa, můžete použít následující vzorec: =ZAOKROUHLIT (A1, 2) Výsledkem této funkce bude číslo 23,78.

Kde je zaokrouhlování nahoru?

Tam, kde není zákonem předepsáno zaokrouhlování směrem nahoru (například částka DPH, daňové odpisy), zaokrouhluje Vario podle následujících pravidel: (V následujících příkladech předpokládáme zaokrouhlení na celé číslo.)

Co je zaokrouhlování v Excelu?

Excel a zaokrouhlování 1 Přehled funkcí pro zaokrouhlování. Uložením obrázku získate větší rozlišení. 2 CELÁ.ČÁST (INT) Zaokrouhlí číslo na nejbližší menší celé číslo. 3 ROUNDDOWN (ROUNDDOWN) Zaokrouhlí číslo dolů, směrem k nule. 4 ROUNDUP (ROUNDUP) Zaokrouhlí číslo nahoru od nuly. 5 USEKNOUT (TRUNC) Zkrátí číslo na celé číslo. 6 ZAOKR.DOLŮ (FLOOR) Obdržíte číslo zaokrouhlené směrem dolů (ve směru k nule). Funkce zaokrouhlí číslo na nejbližší násobek směrem k nule.

Související příspěvky: