Je důležitá výška zábradlí v pádu?

Obsah

Je důležitá výška zábradlí v pádu?

Je důležitá výška zábradlí v pádu?

Je důležitá výška, před kterou zábradlí (parapet) brání v pádu. Pokud tato výška překoná normonou hodnotu (teď se přiznám, že nevím kolik přesně), pak je potřeba zábradlí (parapet) výšky 90cm (a výš). Příklad: okno v přízemí může mít parapet 60cm a bude bez zábradlí, v patře může být parapet taky 60cm, ale ve výšce 90cm už musí být zabradlí.

Jaká je výška zábradlí?

Výška zábradlí by měla být: 1 90 cm – tzv. snížená výška zábradlí – zábradlí o této výšce lze instalovat všude tam, kde se okraj pochůzné plochy... 2 100 cm – základní výška zábradlí – se používá všude tam, kde je třeba zajistit pochůznou plochu ve výšce 3-12 metrů 3 110 cm – zvýšené zábradlí o minimální výšce 110 cm je třeba instalovat všude tam, kde se pochůzná plocha... More ...

Jaká je výška zábradlí pro rodinné domy?

Výška zábradlí pro rodinné domy se stanovuje podle hloubky volného prostoru (pádová hloubka). Zábradelní madlo se požaduje u šikmého zábradlí schodišť a šikmých ramp. Umisťuje se ve výšce 900 mm až 1200 mm nad povrchem pochůzné plochy, tj. zpravidla na horním okraji zábradlí.

Jaká je výška zábradlí ke schodišti?

Zábradlí ke schodišti. Lankové zábradlí ... výška zábradlí je svislá vzdálenost mezi horní hranou zábradlí a povrchem pochůzné plochy ... Umisťuje se ve výšce 900 mm až 1200 mm nad povrchem pochůzné plochy, tj. zpravidla na horním okraji zábradlí.

Související příspěvky: