Jaké jsou Jednotky hmotnosti v angloamerickém systému?

Obsah

Jaké jsou Jednotky hmotnosti v angloamerickém systému?

Jaké jsou Jednotky hmotnosti v angloamerickém systému?

Dále jsou vám k dispozici ostatní měrné jednotky hmotnosti, jako tuna, metrák, trojská unce, karát, sluneční a zemská hmotnost, atomová hmotnostní konstanta anebo Planckova hmotnost. Z avoirdupois systému angloamerické měrné soustavy převodník jednotek pro hmotnost obsahuje jednotky dram, unce, libra (pound), kámen, ...

Co je základní jednotkou hmotnosti?

Základní jednotkou hmotnosti je kilogram (kg), ten je definován jako hmotnost mezinárodního prototypu kilogramu, který je uložen v Mezinárodním úřadě vah a měr. Kilogram vznikl ve stejné době jako metr, měl být definován jako hmotnost 1dm³ vody o největší hustotě.

Jak velká je hmotnost Slunce?

Sluneční hmotnost (M☉) označovaná velkým písmenem M a slunečním symbolem, je standardní jednotkou hmotnosti používanou v astronomii. Jde o hmotnost slunce 1.98847×1030 kg, s níž se porovnávají hmotnosti planet, hvězd, galaxií a podobně. Hmotnosti hvězd se pohybují zhruba od 0,05 do 150 sluneční hmotnosti.

Co je hustota tělesa v kilogramech?

Pro výpočet platí vztah: hustota = hmotnost tělesa vydělíme objemem tělesa ρ = m/V. Pokud je hmotnost m v kilogramech (kg) a objem V v metrech krychlových (m3), potom hustota ρ je v kilogramech na metr krychlový (kg/m3).

Související příspěvky: