Co jsou státní svátky v USA?

Obsah

Co jsou státní svátky v USA?

Co jsou státní svátky v USA?

Státní svátky v USA připomínají nejvýznamnější dny v historii země nebo její nejdůležitější osobnosti. Pro větší přehlednost jsou svátky seřazeny chronologicky tak, jak se v průběhu roku slaví. Tento svátek netřeba více představovat, vždyť ho rovněž slavíme.

Co jsou Spojené státy americké?

Spojené státy americké (anglicky United States of America, krátce také United States, zkratka US nebo USA), zkráceně také Spojené státy, jsou demokratická federativní prezidentská republika v Severní Americe, rozkládající se mezi Atlantským oceánem na východě a Tichým oceánem na západě.

Kdo je hlavní město státu USA?

Seznam států USA [ editovat | editovat zdroj] Kód Zkratka Český název Anglický název Hlavní město AL Ala. Alabama Alabama Montgomery AK Alaska Aljaška Alaska Juneau AZ Ariz. Arizona Arizona Phoenix AR Ark. Arkansas Arkansas Little Rock 25 more rows ...

Jaký je den narození Ježíše Krista v Americe?

Věřící si připomínají den narození Ježíše Krista; v USA se jedná o státní svátek od roku 1870. Ahoj … jako velka bych chtela bydlet v Americe, jenomze kazdy rika, ze Amerika je na nic, ze jsou tak zly (gangy) a pod…. jenomze ja tam opravdu chci bydlet .

Související příspěvky: