Proč zkombinujete text a formátovaná čísla?

Obsah

Proč zkombinujete text a formátovaná čísla?

Proč zkombinujete text a formátovaná čísla?

Když zkombinujete text a formátovaná čísla, jako jsou kalendářní data, časy, měny atd., tak ale Excel bohužel neví, jak je chcete zobrazit, takže formát čísla nezpracuje. A právě to je případ, kdy je funkce HODNOTA.NA.TEXT velmi užitečná.

Co jsou čísla a matematické znaky?

Čísla a matematické znaky. Ke zkratkám čistě grafickým patří také matematické znaky jako plus ( + ), minus ( − ), krát (×), plus minus (±), děleno (:), menší než (<), menší než nebo rovno (≤), větší než nebo rovno (≥), větší než (>), odmocnina ( √ ), rovná se ( = ) atd.

Můžete převést textové hodnoty zpátky na čísla?

Pak ho zkopírujte a vložte do zbývajících částí rozsahu. Pokud z nějakého důvodu potřebujete převést textové hodnoty zpátky na čísla, můžete je vynásobit hodnotou 1, například =D4*1, nebo použít dvojitý unární operátor (--), například =--D4. Excel odděluje tisíce mezerou, pokud formát obsahuje mezeru, která je uzavřena znaky křížku (#) nebo nulami.

Jaké je číslo mezera v Excelu?

Excel odděluje tisíce mezerou, pokud formát obsahuje mezeru, která je uzavřena znaky křížku (#) nebo nulami. Pokud je například formát nastavený na "# ###", zobrazí Excel číslo 12200000 jako 12 200 000.

Související příspěvky: