Jak použít miniaturní turbínu na potoce?

Obsah

Jak použít miniaturní turbínu na potoce?

Jak použít miniaturní turbínu na potoce?

Turbína nemusí být nutně použita jen na potoce. Je-li miniaturní turbína připojena na vodovod, může třeba pohánět vrtací nebo čistící nástroje. Např. rotační kartáč na mytí auta, masážní zubní kartáček, čistící zařízení kotelních trubek, vysavač bazénového dna a pod..

Proč je turbína neregulovatelná?

Turbína je v zásadě neregulovatelná, určená pro pohon stálé zátěže (čerpadlo, nabíjení akumulátoru, asynchronní generátor do sítě). Nejvíce se osvědčila především jako přenosný mobilní stroj napojený flexibilní hadicí ke zdroji vody, v kombinaci s pomaluběžným stejnosměrným alternátorem (používaným pro větrné elektrárny).

Jak funguje turbína na potoce?

Pracuje jako nabíječ akumulátorů, ze kterých se nastřádaná elektrická energie následně mění na 230V / 50Hz (pomocí běžných polovodičových střídačů). Vývoj tohoto motoru stále pokračuje, zejména pokud jde o její samotné praktické konstrukční provedení. Turbína nemusí být nutně použita jen na potoce.

Jak použít miniaturní turbínu na mytí auta?

Je-li miniaturní turbína připojena na vodovod, může třeba pohánět vrtací nebo čistící nástroje. Např. rotační kartáč na mytí auta, masážní zubní kartáček, čistící zařízení kotelních trubek, vysavač bazénového dna a pod..

Související příspěvky: