Co jsou serverové skripty?

Obsah

Co jsou serverové skripty?

Co jsou serverové skripty?

Serverové skripty jsou zodpovědné za bezchybné načtení a generování HTML kódu stránky, zatímco ty na straně uživatele umožňují například stáhnutí webové stránky do počítače. Pojem zařazen v kategorii Programování.

Co se zobrazuje ve skriptu na této stránce?

Na některých internetových stránkách se mi zobrazuje hlášení „Ve skriptu na této stránce došlo k chybě“. Ať kliknu na jakékoli tlačítko v tomto okně, stránka se poté načte. Popsané hlášení mě ovšem dosti otravuje. Mohu se jej nějak zbavit? Používám Internet Explorer. Po otevření stránky www.java.com/en se spustí doplněk Java Virtual Machine.

Co je skriptovací jazyk?

Skript - program zapsaný skriptovacím jazykem. Obvyklá podoba skriptu je soubor. V něm je uložený program, jehož kód je napsán ve speciálním skriptovacím jazyce. Typickými skriptovacími jazyky jsou například PHP či Python. Skript je souvislou sérií příkazů či algoritmem, který má určitý úkol, například odeslat vyplněný formulář na webu.

Jak opravit skript na této stránce?

Během načítání stránky můžete obdržet upozornění o nereagujícím skriptu s textem „ Skript na této stránce je buď zaneprázdněn nebo přestal reagovat. Můžete ho ukončit nebo počkat, jestli se dokončí sám.

Související příspěvky: