Proč jsou výkoné sekačky vybaveny motorovým pojezdem?

Obsah

Proč jsou výkoné sekačky vybaveny motorovým pojezdem?

Proč jsou výkoné sekačky vybaveny motorovým pojezdem?

Proto jsou výkoné sekačky vybaveny motorovým pojezdem, díky kterému se pohybují vlastní silou a obsluha pak s minimální námahou vlastně pouze řídí směr, kterým se sekačka pohybuje. Po technické stránce je pojezd řešen relativně jednoduše, nakonec zpravidla platí, že čím jednodušší je řešení, tím méně je náchylné k poruchovosti.

Jak pojíždět se sekačkou?

Pokud chcete pojíždět se sekačkou bez aktivovaného pojezdu, stačí uvolnit páku. Spojka v převodové skříni se rozpojí a kola se mohou volně otáčet. Se sekačkou pak můžete volně pojíždět dopředu nebo couvat prakticky úplně stejně, jako se sekačkou, která funkci pojezdu vůbec nemá.

Jak je aktivován pojezd se sekačkou?

Je-li aktivován pojezd, zabírají obě zadní kola, ale kterékoli z nich se může protočit v případě potřeby rychleji. Díky tomu nejsou kola pevně spřažena na jedné hřídeli a se sekačkou lze velice snadno zatáčet. Pojezd je aktivován stisknutí páky pod madlem. Tuto páku je nutné přidržovat stisknutou po celou dobu, kdy má sekačka pojíždět.

Co jsou typy benzínových sekaček?

Typy benzínových sekaček 1 Rotační sekačky – mají vodorovně umístěný ostrý nůž na svislé ose, která se díky motorovému pohonu velmi rychle otáčí. 2 Bubnové sekačky (diskové) – objevují se v menší míře než rotační. K sečení dochází za pomoci speciálního bubnu v přední... 3 Lištové sekačky – tento typ se objevuje celkem výjimečně. Takový model sekačky funguje tak, že v přední... More ...

Související příspěvky: