Co je třífázový motor?

Obsah

Co je třífázový motor?

Co je třífázový motor?

Třífázový motor Skupina strojů s točivým polem zahrnuje elektrické stroje, jejichž princip fungování je založen na magnetickém poli obíhajícím v mezeře mezi statorem a rotorem. Nejdůležitějším a nejčastěji používaným pracovním strojem této skupiny je asynchronní třífázový indukční motor v provedení jako kotva nakrátko.

Proč je DC motor účinnější než AC motor?

Ve skutečnosti je DC motor o 30 % účinnější než AC motor v důsledku toho, že sekundární magnetické pole je generováno z permanentních magnetů namísto z vinutí z měděných vodičů. EC motory jsou bezkartáčové stejnosměrné motory řízené externí elektronikou – buď elektronickou deskou s plošnými spoji nebo frekvenčním měničem.

Jaká je životnost DC motorů?

Tato interakce mezi vnitřním rotorem a pevnými permanentními magnety vyvolává otáčení motoru. Podle společnosti Maxon Motor jsou DC motory omezeny systémem svých kartáčů a dosahují životnosti 1000 až 1500 provozních hodin, popř. méně než 100 provozních hodin při extrémních zatíženích.

Co se týče DC motorů?

DC motory spoléhají na uhlíkové kartáče a komutační kroužek pro přepínání směru proudu a polarity magnetického pole v rotující kotvě. Tato interakce mezi vnitřním rotorem a pevnými permanentními magnety vyvolává otáčení motoru.

Související příspěvky: