Co je rodičovský příspěvek?

Obsah

Co je rodičovský příspěvek?

Co je rodičovský příspěvek?

Rodičovský příspěvek je dávkou rodiče, který po celý kalendářní měsíc osobně, celodenně a řádně pečuje o dítě, které je nejmladší v rodině. Rodič může volit měsíční výši čerpání rodičovského příspěvku.

Co je příspěvek na péči?

Příspěvek na péči (dále jen „příspěvek“) se poskytuje osobám, které jsou z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu, závislé na pomoci jiné fyzické osoby.

Jak žádat o příspěvek na bydlení?

O příspěvek na bydlení žádejte na kontaktním pracovišti Úřadu práce. Při žádosti je třeba předložit tyto vyplněné formuláře: Žádost o příspěvek na bydlení. Doklad o výši příjmu – vyplnit ho musejí všechny společně posuzované osoby, které měly nějaký příjem. Zaměstnancům výši příjmu potvrdí zaměstnavatel.

Jak získat příspěvek na péči?

Příspěvek na péči 1 Životní událost. Z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu nezvládám péči o svou osobu a jsem závislý na pomoci jiné osoby. 2 Obecné informace. Příspěvek na péči (dále jen „příspěvek“) se poskytuje osobám, které jsou z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu, závislé na pomoci jiné fyzické osoby. 3 Vznik nároku. Nárok na příspěvek má osoba starší 1 roku, která z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu potřebuje pomoc jiné fyzické osoby při zvládání základních životních potřeb v rozsahu ...

Související příspěvky: