Jak zapsat zpětné lomítko?

Obsah

Jak zapsat zpětné lomítko?

Jak zapsat zpětné lomítko?

Pokud tedy chcete zpětné lomítko zapsat přímo pomocí této klávesy, musíte přepnout na rozložení anglické – k tomu slouží klávesová zkratka (levý) Alt + Shift, resp. Ctrl + Shift. Ale zdráhal bych se označit tento způsob za jednodušší.

Co znamená tečka a zpětné lomítko?

Tečka (.) a zpětné lomítko () Některé znaky mají určitý význam v regulárních výrazech a zcela jiný význam v ostatním kontextu. Například tečka (.) je v regulárních výrazech zvláštní znak, který odpovídá libovolnému jinému znaku. V psaném jazyce znamená tečka (.) konec věty.

Kde se nachází zpětné lomítko?

V pravém horním rohu klávesnice se nachází klávesa se symbolem zpětného lomítka. Stiskem této klávesy však zpětné lomítko do textu vložit nelze, a musím jej tedy pracně zadávat pomocí klávesové zkratky „Alt + 92“.

Proč je zpětné lomítko chápáno jako zvláštní znak?

Díky zpětnému lomítku lze doslovně interpretovat libovolný zvláštní znak, například: 1 \\ (zpětné lomítko není chápáno jako zvláštní znak) 2 [ (hranatá závorka není chápána jako zvláštní znak) 3 { (složená závorka není chápána jako zvláštní znak) 4 . (tečka není chápána jako zvláštní znak) More ...

Související příspěvky: