Jak napsat čestné prohlášení?

Obsah

Jak napsat čestné prohlášení?

Jak napsat čestné prohlášení?

Jak napsat čestné prohlášení + vzor 1 Čestné prohlášení - obecné informace. V čestném prohlášení by měly být vždy uvedené pravdivé informace. Ve výjimečných... 2 Co by mělo obsahovat čestné prohlášení. Jedná se o právní (úřední) dokument, nikoliv několikastránkovou povídku. ... 3 Rady při psaní čestného prohlášení. Nikdy v něm neuvádějte nepravdivé údaje a informace. V... More ...

Co je čestné prohlášení?

V čestném prohlášení by měly být vždy uvedené pravdivé informace. Ve výjimečných situacích může být čestné prohlášení dokonce považováno za důkazní listinu. To je možné pouze při dodržení podmínek stanovenými zákonem č. 500/2004 Sb., Správní řád (§ 53 odst. 5 ).

Co se týká čestného prohlášení?

Velmi často se čestné prohlášení týká potvrzení správnosti údajů, trvalého pobytu, výše příjmů či trestní bezúhonnosti. Požadovat jej mohou prakticky kdekoliv, kde se rozhodnete uzavřít nějakou smlouvu.

Jak bylo podáno čestné prohlášení?

Čestné prohlášení mohlo být podáno písemně i ústně. Účastník musel přísahat na svou čest. V opačném případě účastníkovi hrozilo odnětí svobody od 3 měsíců až do jednoho roku. V roce 1967 došlo k doplnění zákona. Od té doby nemohlo čestné prohlášení nahradit znalecký posudek.

Související příspěvky: