Co je pracovní místo?

Obsah

Co je pracovní místo?

Co je pracovní místo?

Pracovní místo charakterizuje část pracoviště, na kterém zaměstnanec vykonává pracovní činnost požadovanou technologií výroby, včetně obsluhy, údržby a oprav technických objektů. Je to také místo na pojízdném stroji, místa v řídícím centru (dozorny apod.).

Co je pracovní prostředí?

Pracovní prostředí charakterizuje soubor faktorů, které působí na člověka v určitém prostoru anebo také soubor podmínek, za kterých se uskutečňuje pracovní proces. Člověk svým úsilím, svou zhmotnělou a duševní prací, vytváří či dotváří pracovní prostředí, které jej obklopuje.

Jak se člověk nachází v pracovním prostředí?

Člověk svým úsilím, svou zhmotnělou a duševní prací, vytváří či dotváří pracovní prostředí, které jej obklopuje. Skladba a úroveň pracovního prostředí je klíčem pro hodnocení možného ohrožení zdraví pracovníků a k posouzení expozic a zátěží faktory pracovního prostředí s přihlédnutím k pracovním podmínkám.

Jaké jsou vlastnosti pracovního prostředí?

VZTAHOVÁ STRÁNKA (vztahy se spolupracovníky, podřízenými, nadřízenými, formální, neformální, apod.) Materiální podmínky prostředí charakteristické svými fyzikálními, chemickými a biologickými faktory), v němž pracovní procesy probíhají.

Související příspěvky: