Kdo byl nejznámějším představitelem jazzu?

Obsah

Kdo byl nejznámějším představitelem jazzu?

Kdo byl nejznámějším představitelem jazzu?

U nás byl nejznámějším představitelem jazzu Rudolf Antonín Dvorský. Jazzové melodie byly slyšet také z Osvobozeného divadla, kde vystupovala slavná dvojice V + W (Voskovec a Werich), kterým skládal další slavný protagonista jazzu Jaroslav Ježek. V tehdejší době splýval jazz s hudbou k tehdejším módním tancům např.: charleston, foxtrot, shimmi aj.

Co je modrá?

Modrá je jedna ze základních barev barevného spektra, je to barva monochromatického světla o vlnové délce zhruba 470 nm. Modrá barva patří mezi základní barvy při aditivním míchání (viz RGB), jejím doplňkem je žlutá. V západní kultuře je modrá vnímáná jako studená barva.

Kdo byl prvním charakteristickým forem jazzu?

První legendou se v počátcích charakteristických forem jazzu stal Buddy Boldenhrající v New Orleansu, kterému se začalo říkat „kolébka jazzu.“ Z Boldena později vycházel i Louis Armstrong, který je pro většinu lidí ztělesněním jazzu. Jeho vliv se v pozdější době projevil u všech trumpetistů a je pokládán za otce trubky.

Kdo byl největším představitelem jazzu v Evropě?

Největší rozvoj jazzu v Evropě i u nás nastal po I. světové válce. U nás byl nejznámějším představitelem jazzu Rudolf Antonín Dvorský. Jazzové melodie byly slyšet také z Osvobozeného divadla, kde vystupovala slavná dvojice V + W (Voskovec a Werich), kterým skládal další slavný protagonista jazzu Jaroslav Ježek.

Související příspěvky: