Co je IP adresa v počítačové síti?

Obsah

Co je IP adresa v počítačové síti?

Co je IP adresa v počítačové síti?

IP adresa. IP adresa ( anglicky IP address) je v informatice číslo, které jednoznačně identifikuje síťové rozhraní v počítačové síti, která používá IP protokol. V současné době je nejrozšířenější IPv4, která používá 32bitové IP adresy, které jsou zapisovány dekadicky po jednotlivých oktetech (tj. po osmicích bitů ), například 192.168.0.2.

Co je IP adresa?

Co je IP adresa? IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno počítači komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Při každém přenosu dat je nutné znát IP adresu odesílatele a příjemce. O adresování a směrování datových paketů se pak starají směrovače (routery), které mají svoji vlastní IP adresu.

Co je unikátní IP adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno počítači komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Při každém přenosu dat je nutné znát IP adresu odesílatele a příjemce. O adresování a směrování datových paketů se pak starají směrovače (routery), které mají svoji vlastní IP adresu. Tohle informační číslo může mít různé podoby.

Související příspěvky: